overzicht

Schilderijen

Mijn schilderijen, het kunnen ook collages zijn hebben diverse onderwerpen: de natuur in al zijn facetten, mensen, de alledaagse werkelijkheid. Alles wat mij raakt. Het materiaal dat ik hierbij gebruik is olie-en acrylverf, papier en alle overige teken- en schildermaterialen.
Naast eigen werk maak ik ook werk in opdracht. Dit kan een plattegrond, (familie) portret of een schilderij of collage zijn.

 

ga naar schilderijen

Zusjes project

De aanleiding was het vinden van een foto die ik lang geleden van een van mijn medewerkers kreeg. Een zwart wit foto, zij en haar zusje als bruidsmeisjes bij de bruiloft van haar oom en tante. Een ontroerende foto. De herinnering aan vergelijkbare beelden kwamen naar boven.
Vriendinnen, vrouwelijke familieleden, dochters, kleindochters, kinderen en volwassenen. De onvoorwaardelijke liefde, warmte en vriendschap.
Ik ben gaan schilderen en van de ene foto kwam de andere. Heel mooi om aan te werken, vooral door de bij behorende verhalen. Mijn eigen zusjes, heb er 5 (een al overleden voordat ik geboren ben) en later kwamen daar nog twee schoonzusjes bij, ben ik gaan schilderen. Maar er zijn ook ‘tante’ zusjes, zussen van mijn moeder, tantes van Saskia.
Zussen zijn al mijn hele leven belangrijk geweest. Afhankelijk van de plaats in het gezin hebben zij een aparte plek. Mijn jongste zusje (twee jaren ouder dan ik ben) is al jaren mijn levenslijn geweest. De periode dat onze moeder ziek was, wij samen naar het ziekenhuis gingen maar ook de jaren na het overlijden, een verwarrende periode is zij heel belangrijk geweest en nog!
Krijg allerlei foto’s aangereikt met een verhaal, soms vertaal ik het in zwart wit soms in kleur en soms wordt het een collage. Soms is vooral het ‘zusjes’ beeld dat mij ontroert (Maastrichtse zusjes) Probeer meer dan een geschilderde vertaling te maken van een foto, wil graag het gevoel en emotie overbrengen.
Een project waar ik nog jaren aan wil werken.

 

ga naar zusjes

Sieraden

De sieraden zijn van papier gemaakt. Nadat ik de vorm heb bepaald, wordt het papier beschilderd. Het zijn broches, kettingen, oorbellen en spelden die robuust kunnen zijn, maar ook subtiel. Het zijn allemaal unica.
Een kwaliteit van mijn sieraden is dat zij licht in gewicht zijn en daardoor prettig te dragen zijn.

 

ga naar sieraden

Plattegronden

Bij een plattegrond van uw huis maak ik een bovenaanzicht van de ruimte. Die dingen die belangrijk zijn voor u worden op een speciale manier verwerkt in het schilderij. Het wordt als het ware een vingerafdruk van uw huis. Na een gesprek en het maken van heel veel foto’s en het bestuderen van eventueel de bouwtekening, ga ik aan de slag met de gegevens en maak er een persoonlijk document van uw huis in de vorm van een collage.

 

ga naar plattegronden